Algemeen

Oranjevereniging Trouw Aan Oranje – Goudriaan

Oranjevereniging Trouw Aan Oranje is een vereniging voor alle dorpsgenoten.
Wij organiseren ieder jaar een Koningsdag met leuke activiteiten voor jong en oud. Daarnaast is er een jaarlijkse omloop en een 4 mei herdenking. Het hele jaar door worden er nog meer verschillende activiteiten georganiseerd. Om de paar jaar wordt er een feestweek georganiseerd. In 2025 zal de volgende editie zijn. 

Er is een bestuur dat de activiteiten initieert, maar zonder vrijwilligers zijn we nergens! Wij hopen jullie te zien bij de activiteiten.

Wilt u meer informatie? Kijk eens op onze website of Facebook. Voor vragen en opmerkingen kunt contact leggen via de website, een chat sturen via Facebook of een mailtje naar trouwaanoranje@gmail.com!

Speeltuinvereniging ‘De wetering’

Speeltuinvereniging de Wetering zet zich in om de kinderen van Goudriaan veel speelplezier te geven in een goed onderhouden speeltuin.

Daarnaast worden er het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd voor leden. Zoals knutselen met pasen, tentenkamp in de zomer en sinterklaasintocht in november.

We doen ons best om de kinderen ook buiten schooltijd met elkaar te verbinden in een ontspannen sfeer!
Woon je in Goudriaan en ben je nog geen lid, spreek ons gerust aan! Ben je geen lid en kom je zomaar een keer spelen, vragen we een kleine vergoeding zoals aangegeven op het hek van de speeltuin.

Met elkaar kunnen we de speeltuin in zijn huidige staat houden! Alvast bedankt!

Wilt u iets melden, neem dan contact op met:
Marjolijn Bakker
speeltuindewetering@gmail.com
of neem een kijkje op facebook

Stap voor stap – Avond-4-daagse – Goudriaan

één maal per jaar organiseren we de avond-4-daagse voor Goudriaan/ Ottoland en omstreken.

Iedereen is welkom om mee te doen.

De afstanden zijn:

  • 2,5 km
  • 5 km
  • 10 km

IJsclubvereniging – De Goudriaan

Vaste activiteit de ledenvergadering
Derde vrijdag in november
De rest is afhankelijk van het weer

Als er geen ijs komt gaan we met de bus naar de ijsbaan in Breda. Dit plannen we vaak in maart.

Als u graag in contact wilt komen met de IJsclubvereniging kunt u contact opnemen met de voorzitter Arie van Wijk (0620136644)

Senioren Goudland

Ons comité bestaat uit 8 vrijwilligers,  4 uit Ottoland en 4 uit Goudriaan.

Wij verzorgen tussen september en mei een aantal activiteiten voor senioren vanaf 65 jaar.

De activiteiten bestaan uit oa. een middagreisje, Nieuwjaarsbrunch,  een spreker met dia/film, erwtensoep- en stamppot maaltijd of een gezellige middag met muziek.

De activiteiten worden gehouden in ‘Het Dorpshuis’ te Ottoland of in ‘De Multistee’ in Goudriaan.

De senioren worden persoonlijk uitgenodigd en wij zorgen voor vervoer als u dat nodig heeft.

Bent u 65 jaar of ouder en krijgt u nog geen uitnodiging in de bus, meldt u dan aan bij Theo Panjer (tppanjer@gmail.com) en u wordt, uiteraard vrijblijvend, uitgenodigd voor onze activiteiten.

Contactpersoon Goudriaan:
Theo Panjer
Van Assendelftstraat 1
telefoon: 0183-588016

 

Stichting Mooi Goudriaan

Mooi Goudriaan wil het dorp Goudriaan zo zorgvuldig mogelijk overdragen aan de volgende generaties.

Hoe wij dat doen kunt u zien op onze website.

 

In de Buurt…

Historische vereniging Binnenwaard

De Historische Vereniging Binnenwaard is opgericht op 24 oktober 1983.

De eerste doelstelling van Historische Vereniging Binnenwaard is, het bevorderen van de belangstelling voor en het vastleggen van de historie van de dorpen Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden. Ze vormen samen het werkgebied van de vereniging.

De tweede doelstelling is: het verzamelen, catalogiseren en tentoonstellen van historische voorwerpen uit het werkgebied van de vereniging.

In Museum Het Voorhuis maakt u kennis met de cultuurhistorie van de streek.
Het Voorhuis, geopend op zaterdagmiddag van 14.00 – 16.30
Voor actuele openingstijden en aanmelden bezoek zie site www.binnenwaard.nl

 

 

Buurtverenigingen

De buurtverenigingen organiseren leuke activiteiten voor de buurt, zeker tijdens de feestweek is het een groots spektakel.

De Westerburen

Het rondje Goudriaan begint bij ‘De Westerburen’, vanaf de N216.

Goud en Nieuw

Vanaf ”De Westerburen’, komt u over de Zuidzijde bij ‘Goud en Nieuw’.

Oud Zuid

Na ‘Goud en Nieuw’, komt u terecht in ‘Oud Zuid’.

De Middelbuurt

Via ‘Oud Zuid’ komt u wederom op de Zuidzijde ‘De Middelbuurt’ in waarna u op de Hoogt heen en weer kunt.

De Oosterburen

Richting het einde van Goudriaan gaat ‘De Middelbuurt’ over in ‘De Oosterburen’.

Het Noorderlicht

Wanneer u aan het eind van ‘De Oosterburen’ bent omgedraaid, en via de Noordzijde ook ‘De Middelbuurt’ weer bent gepasseerd, is het tijd voor ‘Het Noorderlicht’.

Dorpshuis Multistee

Welkom bij de Multistee

Vanaf 1 september 2016 is het beheer van ons dorpshuis overgedragen aan de stichting Multistee Goudriaan. Deze enthousiaste groep vrijwilligers houdt de Multistee draaiende. Veel verenigingen maken gebruik van het dorpshuis. Voor meer informatie over de activiteiten, zaalhuur en agenda neem een kijkje op de website.

Onderstaand een aantal iniatatieven die plaatsvinden in de Multistee.

Brei-café

Elke donderdagmiddag vanaf oktober tot eind april is het een gezellige boel in de Multistee. Dan is het Breicafé geopend en komen er creatieve- en ook niet-creatieve dames bij elkaar. Er worden dan patronen uitgewisseld… ideeën opgedaan… elkaars werken worden bewonderd… handwerkproblemen worden met elkaar opgelost… en de laatste dorpsroddels worden doorgenomen. Natuurlijk wordt er ook koffie en thee gedronken en wordt er door de dames vaak wat lekkers meegebracht voor bij de koffie… Iedereen is welkom… ook als men niet van handwerken houd maar wel van gezelligheid in de wintermaanden… Inloop vanaf 14.00 uur… De kosten bedragen 3 euro per middag.

Puzzel- en bibliotheek

In de Multistee kan je gratis puzzels en boeken lenen. Elke dinsdag tussen 14:00 en 16:30 is de puzzel- en bibliotheek open. Naast het lenen van boeken en puzzels, is er ook gelegenheid om een boek of puzzel te schenken. Daarnaast kan je ook gewoon een praatje komen maken en een kopje koffie/thee drinken. Kom vooral een keer langs!

Eindeweeksborrel en GP

Samen met andere Goudriaaners gezellig iets drinken aan het einde van de werkweek? Dat kan op de eindeweeksborrel. Check voor de data de agenda op de website. Ook samen op zondag de GrandPrix kijken kan bij de Multistee. 

 

Educatie en Kinderopvang

CBS de Fakkel

Wij zijn een christelijke basisschool in Goudriaan. De school telt op dit moment 85 leerlingen verdeeld over 4 combinatiegroepen.

Onze basisschool is één van de zes scholen in Molenlanden die uitgaat van de Vereniging voor Scholen met de Bijbel Alblasserwaard.

Wasko Kinderopvang – Alles Kids

Bij Wasko is kinderopvang méér dan kinderen opvangen.
Wasko voegt hier graag ‘iets’ aan toe. Dat ‘iets’ is de pedagogische kwaliteit.

Wasko biedt kinderen de ruimte te ontspannen en zich te ontwikkelen. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen, ravotten, sporten, knutselen en vriendschappen aangaan, rekening houdend met wensen, gevoelens en behoeften, in een veilige omgeving.

Facebook: Wasko Kinderopvang / Instagram:
wasko_kinderopvang Telefoon: 078 615 71 65

Kerk

Welkom in de kerk

Wij ontmoeten elkaar in de wekelijkse kerkdiensten, in onze kringen, in het jeugdwerk, thuis aan de keukentafel of zomaar langs de weg. Wij zijn er voor ‘ervaren’ gelovigen, voor twijfelaars en voor zoekers. Die diversiteit zien wij als een rijkdom. Wij staan in een rijke traditie. Tegelijkertijd proberen wij het Evangelie voor nieuwe generaties en nieuwkomers te vertalen in aantrekkelijke werkvormen en begrijpelijke taal. Zo vormen wij met elkaar een vindplaats van geloof, hoop en liefde. Wij nodigen u en jou van harte uit om met ons kennis te maken!

Eredienst

De diensten zijn iedere zondagmorgen om 10.00 uur en iedere zondagavond om 18.30 uur en online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. U kunt (in verband met het corona virus) een plaats in de kerkdienst reserveren via www.meevieren.nl.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website, de facebookpagina of de instagrampagina van onze kerk. Tevens kunt u zich via de website inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief van de kerk.

 

De begraafplaats

De begraafplaats naast en achter de Nederlands Hervormde kerk wordt beheerd en onderhouden door de gemeente.

Bezoektijden zijn van zonsopgang tot zonsondergang.

Sport en vrije tijd

Badmintonvereniging “Goudriaan”

Elke dinsdagavond wordt er badminton gespeeld in de Multistee

Speelavond van 20.15 tot 21.45 uur

Seizoen van september tot en met april Contributie: EU 50.00 per jaar + EU 0.50 per gespeelde avond

Niveau: recreatief plus 1 x per 3 weken mix dubbel wedstrijden Geen deelname aan regionale competitie Na afloop is de bar open Leden zijn mannen en vrouwen van 25 tot 65 jaar

Wilt u meer informatie of aanmelden?

neem dan contact op met Bob de Vries Bobthuis@planet.nl

Gymnastiekvereniging de Kroospikkers

Gymnastiek /sportlessen voor jong en oud in de Multistee. voor meer info en tijden zie de website

Volleybalvereniging Goudriaan

Wij zijn een vereniging waar gezellig trainen om op een hoger niveau te komen voorop staat. Dit doen we op woensdagavond vanaf 19.30 voor herenteam en vanaf 20.30 voor de andere leden. Op zaterdagmiddag hebben regelmatig wedstrijden om 16.00 uur.

 

Wilt u meer informatie of aanmelden?

neem dan contact op met Gerrit Slob
gerritslob@cs.com

 

Biljartvereniging het Raadhuis

Biljartclub ’t Raadhuis is een kleine vereniging waar gedrevenheid op het laken en gezelligheid daar omheen hand in hand gaan. De vereniging is in 1972 opgericht met het doel een onderlinge competitie te organiseren voor de vast bezoekers van het voormalige ‘Café ’t Raadhuis’ in Goudriaan.

Vanaf 1974 is de biljartclub aangesloten bij de biljartfederatie Lek- en Giessenstreek. Momenteel wordt met 3 teams deelgenomen aan deze competitie in verschillende klassen. Door de sluiting van het Café in de jaren negentig, is de speellocatie van BC ’t Raadhuis verhuisd naar het dorpshuis De Multistee.

De biljartvereniging gaat voor continuïteit en staat mede daarom open voor nieuwe leden.

De competitieavonden van de teams zijn momenteel de dinsdag- en woensdagavond.

Wilt u meer informatie of aanmelden?

neem dan contact op met Joop Broer
joopbroer@cs.com

Jeugdhonk Goudriaan

Elke vrijdagavond vanaf 20.00 is er een mogelijkheid voor de jeugd van Goudriaan vanaf 12 jaar om gezellig met elkaar wat te doen. Er is mogelijkheid om te darten, poolbiljarten, hangen op de bank, tafelvoetballen et cetera.

In de buurt…

Voor meer Sport en vrije tijd in de buurt kunt u een kijkje nemen in de Gemeente gids.

Veiligheid

Politie

Bij spoed bel 112, wanneer het geen spoed heeft maar u wel graag de politie wil spreken bel dan naar 0900-8844 of vul een contact formulier in op de website.

Onze wijkagent is Dhr. Piet Tijssen hij is tevens de wijkagent van Groot-Ammers, Nieuwpoort en Langerak

Brandweer Goudriaan-Ottoland

Wij zijn een entousiaste groep vrijwilligers uit Goudriaan en Ottoland die opgeleid zijn tot volwaardige brandweerlieden.
Elke dinsdagavond oefenen wij in en rondom Goudriaan.

Ben je nieuwsgierig geworden neem dan een kijkje op de facebook pagina.

EHBO Ottoland e.o.

Opleiden en hercertificeren van EHBO leden en opleiden/ hercertificeren reanimatie AED kandidaten.

Wilt u wat meer informatie neem dan een kijkje op de website of stuur een mailjte naar: ottoland.ehbo@gmail.com

Reanimatie

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand.
Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Goudriaan heeft ondertussen al 4 AED’s en al een heel aantal bevoegden om de eerste hulp te bieden aan slachtoffers van een hartstilstand.

Maar hoe meer bekwaame hoe beter!

Reanimatie cursus zijn in Goudriaan te volgen bij:

 

Vervoer

Benzinepomp ‘De Haan’

Ma – Zo 06:00 – 22:00

Wanneer u vaker tankt bij de Haan kunt u een loyaltypas aanvragen en zo sparen voor mooie spullen of doneren aan een goed doel.

Openbaar Vervoer

In Goudriaan bevinden zich zes bushaltes om op te stappen Er zijn verschillende vervoerders namelijk de bussen van Arriva lijn 75 en de buurtbus met lijn 701.

Veel studenten maken ook gebruik van lijn 388 voor een snelle verbinding tussen Rotterdam en Utrecht.

Ook de opstapplaats aan de N216 is geliefd, daar kunt u namelijk met lijn 74 richting Gelkenes of Gorinchem.

Lijkt het u leuk om een steentje bij te dragen aan het vervoer in deze regio. Vereniging buurtbussen zoekt regelmatig vrijwilligers.

 

 

Voedselvoorziening

Het Diepvrieshuisje

Coop. Ver tot expl. Van diepvrieskluizen.

Onze plaatselijke en gemeenschappelijke diepvriesvereniging draagt haar steentje bij om het voedsel, waaronder snacks, vis, vlees etc. bevroren te bewaren. Onze diepvriesvereniging is centraal gelegen in ons dorp en het zijn niet alleen huurders uit het dorp, ze komen zelfs uit 10 km verderop gelegen dorpen. Ruim vijftig jaar geleden is het gebouwtje geplaatst en er zijn nog steeds diepvriesvakken te huur.

Wilt u graag ook wat extra vriesopslag? Neem dan contact op met Dhr. C. Duijzer Tel. 0183-582363

De Gastronoom

Elke woensdag van 16:00 tot 20:00 verkopen wij friet, snacks en ijs vanuit onze snackwagen in de Raadhuisstraat.

Zin in een frietje?
Bel dan 06-23889428 om uw bestelling telefonisch door te geven.

De Markt

Jasper Pellikaan AGF

Verkoop van Aardappelen , Groente en Fruit

De markt vind iedere dinsdagmiddag plaats tussen 14:00 en 17:00

Bakkerij ‘t Stoepje

Wij verkopen elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur vers brood en heerlijk banket uit eigen bakkerij.

William Hijkoop
Tel.nr. 06-13135911

 

Bij U aan de deur

Slagerij Bouter

Wij  zijn een ambachtelijke slager die veel van zijn producten zelf maakt. Woensdagmiddag rijden wij door Goudriaan.

Mail: info@slagerijbouter.nl
Telefoon:
0183-581214 Hoornaar
0184-652735 Giessenburg

Zuivelhuis Lekkerkerker

Ik ben een kleine rijdende supermarkt die bij de mensen thuis aankomt.
Ook regel ik gekoelde frisdranken en bier voor feestjes.

Dinsdag en vrijdag rijd ik (Rene Lekkerkerker) door Goudriaan.

Wilt u ook boodschappen aan de deur?

Neem dan contact op via: 06 22526715 of stuur een mailtje naar renelekkerkerker@live.nl