Molenlanden wil een aantrekkelijke en leefbare gemeente zijn. Met 2021 extra bomen wordt Molenlanden groener. Samen met Stichting Duurzaam Molenlanden wil de gemeente deze ambitie de komende drie jaar realiseren. Met hulp van inwoners, want alleen de openbare ruimte van de gemeente is niet voldoende. Daarom zijn we in 2021 gestart met de actie ‘2021 extra bomen’, waarbij inwoners voor een symbolisch bedrag een boom kunnen aanvragen voor hun eigen tuin. Het is nu tijd voor de laatste ronde, ronde 3!

Inwoners nodig om ruimte voor groen te creëren
Molenlanden wil inwoners stimuleren de eigen tuin groener in te richten. Meer bomen en groene tuinen zorgen voor een prettige en gezonde leefomgeving. Bomen zorgen voor verkoeling op warme dagen, verminderen de kans op wateroverlast bij extreme regenval en verbeteren de biodiversiteit.

Wilt u een boom in uw tuin?
Meld u dan aan via de website van Stichting Duurzaam Molenlanden www.duurzaammolenlanden.nl/extra-bomen. Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2023. Op de website staat meer informatie over de actie en informatie uit welke bomen u kunt kiezen.