Wie ben je?
Mijn naam is Anita Jakovljevic-Glavas en ik ben 45 jaar. Ik ben getrouwd en ik heb twee kinderen. Mijn roots liggen in Bosnië en Herzegovina en ik woon sinds mijn 13e levensjaar in Nieuw-Lekkerland.

Welke functie vervul je/of ga je vervullen?
Ik ga de functie van de Verbinder vervullen.

Wat is je achtergrond?
Ik ben sinds 2001 werkzaam binnen de woningcorporatiesector. De meest recente functie die ik heb bekleed is beleidsmedewerker/beleidsondersteuner bij een Huurdersraad in Rotterdam. De Huurdersraad vertegenwoordigt de belangen van de huurders van een woningcorporatie. De voorganger hiervan is de Huurdersraad Vestia. Daarvoor ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest bij de woningcorporatie Lek en Waard Wonen in verschillende functies. De meest recente functie die ik heb bekleed is manager Klant & Wonen. Als manager Klant & Wonen – de naam zegt het al- heb ik veel te maken gehad met woon- en huurderszaken, en dus met huurders.

Wat is leuk om te weten?
Ik wil er alles aan doen om de knelpunten die op mij afkomen om te zetten in kansen. Kansen ontstaan wanneer je een open dialoog met elkaar aangaat. Maar ook wanneer je situaties vanuit een verschillend perspectief bekijkt. Mijn oprechte interesse in de mens maakt mij een goede luisteraar. Het zorgt ervoor dat ik iemand snel begrijp en direct kan inspelen op zijn of haar behoeften. Het adequaat helpen van mensen, geeft mij ontzettend veel energie. Energie die ervoor zorgt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Wat wordt jouw bijdrage in Molenlanden?
Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en ik wil graag mensen helpen. Vooral als mensen tegen bureaucratie of overheid aan lopen. Ik ben een verbinder in hart en nieren en ik hou van de gemeente Molenlanden. Ik heb mij altijd enorm thuis gevoeld in een omgeving met veel buitengebied. De betrokkenheid en saamhorigheid in de samenleving trekken mij bijzonder aan. Ik wil mijn verbindende kwaliteiten inzetten op het gebied van de verschillende opgaven binnen de gemeente Molenlanden. Vooral ook in tijden wanneer het ingewikkeld is of wanneer het van belang is dat je op zoek gaat naar nieuwe oplossingsrichtingen.