Emma Susan van den Berg

Ik ben Emma Susan ik woon sinds 2016 in Goudriaan en ben met mijn ouders mee verhuisd van Streefkerk naar Goudriaan. We woonden daar aan de dijk richting Groot-Ammers.

Door een ongeluk kreeg ik hersenletsel, waardoor ik school niet kon afmaken. Op dit moment (2020) volg ik een opleiding tot fotograaf daarnaast werk ik in het Raadhuis en ben ik ook ambassadeur voor de patiënten vereniging hersenletsel.nl. Lekker druk dus.

Waar ik in Goudriaan woon?: ‘’De zuidzijde, maar die is heel lang natuurlijk. We wonen nu dicht bij het dorp, in streefkerk woonde we buiten het dorp waardoor ik weinig contact had met het dorp. We hebben nu veel meer mensen om ons heen en dat merk je echt wel, ik zou niet meer terug willen! Je zit er hier zo in. Ik kende al een paar mensen van mijn leeftijd van de middelbare school en mijn zus woonde hier natuurlijk ook al, dat scheelt ook. Toevallig was er net een clubweekend van de kerk waar ik een uitnodiging voor kreeg en waar ik meteen meeging. Dat was hartstikke gezellig en ik voelde me meteen thuis. 

Wat ik het mooiste in Goudriaan vindt?: Toch wel de openheid en gezelligheid. Als je binnenkomt, in de eerste week was het al van: hoe is het en hoe gaat het. Ik moest toen nog wel eens naar het ziekenhuis en werd meteen vervoer aangeboden, terwijl ze me nog niet kenden.

 Als ik hardloop door Goudriaan, en een rondje doe, dan kom je door het achterste gedeelte (oosteind) en dan is het alsof je in het buitenland komt; dat geeft een vakantiegevoel. Het is een totaal ander beeld dan waar ik woon. Ik ken daar niet zoveel mensen, dat heb je in de nieuwbouw sneller. Dan weet je van die woont daar of daar. 

Waar in Goudriaan heb ik goede herinneringen?: ‘’Ik heb veel goede herinneringen in Goudriaan maar deze zijn niet gekoppeld aan één speciale plek in Goudriaan. Heel Goudriaan!

Als ik in één zin iets over Goudriaan zou moeten zeggen, dan is dat voor mij ‘’Het is een warm, gezellig, gemoedelijk dorp!

Of ik ook later in Goudriaan wil blijven wonen?: Ja! Ik wel maar mijn vriend niet, dus die moet ik nog even overhalen…

Wat ik nog mis in Goudriaan?: ‘’Nou het Blauwalg festival vond en vindt ik al fantastisch, maar een prikkelarm festival zie ik wel zitten: Geluid zacht, geen felle lichtshows, een rustig festival voor iedereen die dat fijn vindt of niet tegen veel geluid en prikkels kan. Dat zou ook aansluitend aan, bijvoorbeeld het blauwalg festival kunnen, omdat alles er dan al staat.